Öppettider - Hälsocentral

Måndag - fredag

07:45 - 16:45

Läkarmottagning - Drop-in

08:00 - 10:00 och 13:00 - 14:00

Distriktssköterskemott. - Drop-in

13:00 - 15:00

Provtagning - Drop-in

Mån-tors 08:00 - 11:0013:00 - 15:00

Fredag 08:00 - 11:0013:00 - 14:00

 

 pdficon largeListningsblankett hittar du här!

 

Boka massage i Kalmar

Boka Friskvårdsmassage hos vår fysioteraput!

 

Med anledning av den nya dataskyddsförordningen, har vi uppdaterat vår policy för personuppgiftshantering, se policyn här.

 

Cityläkarnas företagshälsovård växer och söker en företagssköterska!

Cityläkarnas företagshälsovård består av företagsöverläkare Anders Lindgren, läkare och VD Aria Sotoudeh, företagssköterska Lena Andersson, psykolog Bengt Fredriksson, organisationskonsult/alkoholterapeut Olle Wribe, fysioterapeut och ergonom Bo Lindebratt, fysioterapeut Jimmy Hellberg samt administratör Martina Jansson. Vi har även nära samarbeten med arbetsmiljöingenjör och samtalsterapeuter.

I direkt anslutning till företagshälsovården finns våra etablerade och erkända vårdcentraler Cityläkarna i Kalmar och Cityläkarna i Oskarshamn. Vårt mål är att erbjuda Kalmars mest moderna, kompetenta och personliga företagshälsovård. 

Vi bistår företag, organisationer och deras medarbetare i alla led med frågor och ärenden som rör:

 • Organisation och ledarskap
 • Arbetsmiljö - organisatorisk, psykosocial och fysisk
 • Livsstil och Hälsa
 • Rehabilitering och arbetsförmågebedömningar
 • Arbetsrelaterad sjukvård och sedvanlig sjukvård (särskilda kundföretag)
 • Hälsoundersökningar, hälsoprofiler samt lagstadgade kontroller
 • Krisjour och krisstöd
 • Utbildningar och handledning

Arbetsuppgifter:

Som företagssköterska på Cityläkarna är du en av nyckelpersonerna för kvalificerade arbetsmedicinska tjänster på uppdrag av våra kunder. Du arbetar med hälsofrämjande, förebyggande och efterhjälpande tjänster inom arbets- och miljömedicin. 

Som företagssköterska på Cityläkarna kommer du, tillsammans med resten av teamet, att bygga upp din egen kundkrets och ha ett nära samarbete med kundföretagens HR, chefer, ledningsgrupper och medarbetare. Du kommer att vara spindeln i nätet och arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter på en företagshälsovård. Du kommer att samarbeta med resten av teamet och ha möten med kundanställda, kunder och ge återkoppling till kundföretag.

Arbetet innebär många kontakter med olika delar i skilda organisationer och därför är förmågan till att knyta kontakter och bygga nätverk av avgörande betydelse.

Du kommer att arbeta operativt och administrativt med bland annat:

 • Lagstadgade medicinska undersökningar
 • Alkohol- och drogtester samt uppföljningar
 • Provtagning (i alla dess former), inkl EKG, spirometri
 • Vaccinationer
 • Telefonrådgivning
 • Hälso- och levnadsvaneundersökningar
 • Utbildning och information
 • Arbetsrelaterad sjukvård och sedvanlig sjukvård (särskilda kundföretag)
 • Utvärdera resultat och ta fram åtgärdsförslag tillsammans med kund

Anställningsform:

Arbetstiden är dagtid, ingen jour- eller helgtjänstgöring ingår i tjänsten. Tillträde sker efter överenskommelse. Vi erbjuder tillsvidareanställning, möjlighet till deltidstjänst finns om så önskas.

Som nyanställd får du en gedigen introduktion i verksamheten och möjlighet till utbildning inom företagshälsovård och ett nära coachande ledarskap.

Kvalifikationer:

Distriktssköterska, legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildad företagssköterska är meriterande. 

B-körkort.

God kommunikativ förmåga på svenska och engelska i såväl tal och skrift.

Utbildning eller erfarenheter från följande områden är meriterande:

 • Rehabkoordinator
 • Försäkringsmedicin
 • Motiverande samtal, MET
 • Krishantering, psykisk första hjälpen
 • Tobaksavvänjning

Lön:

Individuell och konkurrenskraftig lön erbjuds med goda möjligheter till förmåner såsom friskvårdsbidrag och tillgång till vårt egna gym. Vi erbjuder tjänstepension motsvarande ITP.

Vem söker vi?

Vi söker en driven, kreativ och ansvarstagande kollega som vill bli en långsiktig del av vår verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Humor, kompetens och samarbetsförmåga är egenskaper som värderas högt. Du är flexibel, glad och nyfiken.

Vi ser helst att du har en pågående eller slutförd företagssköterskeutbildning.

Du har ett hälsofrämjande synsätt, ett gediget intresse för människors hälsa.

Du har en förmåga att se helheten och är proaktiv i samarbetet med våra kunder samt tydlig i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt.

Du kan möta människor i enskilda samtal, leda ett möte samt hålla presentationer och utbildningar för grupper och företagsledningar.

Vi hoppas att du är en prestigelös person som är beredd att rycka in och hjälpa till där det behövs. Vi är ett litet och därmed nära arbetande team och vår verksamhet fungerar bäst när alla hjälps åt framåt.

Låter allt detta intressant och lockande?

Kontakta VD Aria Sotoudeh på 070-75 77 758.

Ansökan med CV samt personligt brev skickas till: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Besök oss även gärna på Facebook.

Nyheter

2019-12-12

Tisdag den 17 dec stänger vi kl 11:30 för att utveckla oss och vår verksamhet. Vi kommer att ha full mottagning hela förmiddagen samt övriga veckan. Vi ber er att söka oss för vård vid dessa tillfällen. Vid akut sjukdom ring 112.

Vid vård som inte kan anstå är Läkarhuset Kronan behjälpliga på telefon den eftermiddagen (0480-22360).

Vi vill passa på att önska alla er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

2019-10-22 Influensavaccination 2019

Pågår under perioden 18 november till 15 januari. Ni behöver inte anmäla er i kassan eller anmälningsskärmen. Ni är välkomna vardagar mellan kl 08:00 - 11:00 samt 13:00 - 15:00 på drop-in för vaccinering.

Ta gärna en kölapp (den GULA) samt ett frågeformulär för vaccinationer och fyll i den. Sitt sedan ner i väntrummet så ropas Ni upp i turordning.

 
2019-02-22 - Cityläkarnas framtida flytt

Cityläkarna flyttar delar av sin verksamhet till ny fastighet på Esplanaden 27 (gamla Eon-huset i korsningen Esplanaden / Norra vägen). Våra sjukgymnaster, våra psykoterapeuter, delar av ledningsfunktioner samt hela företagshälsovården flyttar redan nu och börjar med patientverksamhet måndag den 4 mars 2019. 

Resten av vårdcentralen och merparten av medarbetarna arbetar kvar på Tjärhovsgatan 1 ända fram till 1 maj 2020, då vi flyttar hela verksamheten till de nya lokalerna. Vi går då från närmare 650 kvadratmeter till 1600 kvadratmeter topprenoverade och moderna vårdlokaler. 

Vi går från 8 dedikerade parkeringsplatser som vi har nu på Tjärhovsgatan till 21 st parkeringsplatser vid den nya fastigheten, för våra kunder och patienter.

Mer information följer under året.

Tack för ert förtroende till vår verksamhet!

 

Kalmar stad